Поништен и вториот јавен повик за финансиска поддршка на авиокомпаниите!


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Денес и официјално министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески потврди дека повторно е поништен јавниот повик за финансиска поддршка на авиокомпаниите.

Имено, повикот по вторпат беше објавен на 13. септември годинава, откако на првиот повик се пријави само Визер, авиокомпанија која во тој момент ја немала кај себе цеколупната потребна документација.

Идентично и овојпат, на денешната прес конференција, Сугарески инфоримира дека до крајниот рок за вториот јавен повик била доставена понуда повторно од Визер, но и овојпат нивната програма не одговарала на условите и критериумите врзани за тендерот.