Погледнете зошто сите ги користеа фиксните скалила, а не ескалаторот (видео)


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Архитектите и дизајнерите во Стокхолм навистина знаат да им го разубават секојдневието на граѓаните. Претходниот ден сите се качуваа по ескалаторот, а наредниот ден никој не сакаше да им се испули на подвижните скалила.

Иако видеото е од пред неколку години, убаво е да се потсетиме како и колку може да се разубави и развесели сивилото на секојдневието ако човек знае како да го направи тоа.