Овца шест години се криела во пештера за да не ја истрижат


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Овцата Шрек побегнала од своето стадо на Нов Зеланд и шест години се криела во пештера, избегнувајќи да биде истрижена.

Кога локалните жители ја пронашле, на себе имала толку волна од која, откако ја истрижиле, како што тврди сопственикот, била доволна за да се изработат 20 машки костими.

Тој верува дека овцата сакала да биде пронајдена и дека заради тоа се појавила, истакнувајќи дека веројатно веќе имала сериозни проблеми со движењето, жештината и стресот поради тежината од волната врз себе.