Ова се петте трикови кои ниту еден маж нема да остават рамнодушен


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Привлекувањето на прв поглед е прекрасно, но дури и ако го нема, мажот можеш да го насочиш кон својата страна со овие мали трикови.

Замоли го за услуга

Не преголема, не премала, нешто што ќе му помогне да биде јунак. Дури и ако тоа го направи пропратно, ќе му се допадне чувството и ќе сака уште.

Дајте му комплименти

Не премногу, но доволно чести за добро да се чувствува во твое друштво. Со текот на времето тоа добро чувство ќе почне да го поврзува со тебе и ќе се враќа повторно по повеќе.

Гледај го во очите малку подолго

Знаеме дека не е секогаш лесно, но обиди се да го гледаш во очи малку подолго отколку вообичаено. Многу истражувања покажуаат дека луѓето токму така се заљубуваат, дури и во лицата кои не се нивен тип.

Користи го неговото име

Луѓето сакаат да го слушнат своето име во разговор бидејќи тоа им го подигнува егото. Секако, се со мерка.

Копирај го неговото однесување

Суптилното копирање на неговото однесување ќе покаже поврзаност, а личноста која ја копираме тоа може да го протолкува како сличност. Тоа често и онака го прави несвесно, а ако сакаш да го привлечеш неговото внимание, можеш тоа да го правиш и намерно.