Ова може да ве чини здравје: Во преголема страст се прават најчесто овие четири грешки


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Во текот на сексот насочени сме на уживањето и забавата, но мораме да знаеме и што уште може да уништи фантастичниот секс.

Да се потцени ризикот од полови преносливи инфекции

Да се праша партнерот дали се тестирал на полови инфекции не е доволно да се заштитите од можна зараза. Дали се тестирал тој или не, секогаш преферирајте заштитен секс.

Да се користи истовремено лубрикант на база на масло и кондом од латекс

Користете перзерватив направен од латекс, немојте да користите лубрикант на база на масло, дури и да станува збор за маслиново или кокосово, бидејќи маслото ќе го оштети латексот и кондомот ќе го загуби дејството. Покрај перзервативот, најдобро е да се користи лубрикант на база на вода и силикон.

Да се брза за партнерот да доживее оргазам

Преголемото фокусирање на доживување на оргазам може да биде штетно бидејќи ќе создаде напнатост меѓу партнерите. Понекогаш до оргазам нема да дојде и тоа е во ред. Ако тоа се случи, најдобар начин тоа да го промените е самостимулацијата да стане заедничка активност. На пример, можете да се бакнувате или да гледате додека партнерот се допира. Кога ќе прифатите дека пенетрацијата не е нужна за оргазам, доста повеќе ќе уживате во креветот.

Правите работи кои се премногу за вас

Испробувањето на нови работи во сексот е за пофалба, но немојте да претерувате. Ако се впуштите во егзибиционистички пози кои се премногу за вас, може да дојде до повреда и тоа во пределот на интимната зона. За да го избегнете тоа, новите пози пробувајте ги опуштено и полека.