Обвинителство ја тресе Управата за финансиска полиција


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Поладневно обвинители од Обвинителството за гонење на организиран криминал прават претрес во управата за финансиска полиција.

Од обвинитеството за гонење на организиран криминал за ТВ 24 потврдиле дека обвинителите се во финансовата полиција со цел постапување по кривична пријава на група граѓани.

Обвинителката Вилма Русковска изјави дека се проверуваат наводи по кривична пријава за да се утврди дали обвинувањата се основани.

Според информациите кривичната пријава е за повеќе лица – вработени во управата за финансиска полиција со која раководи Арафат Мареми. При претресот ќе се одеземе документација од која треба да се види дали има основ за кривичната пријава.