Новозеландска министерка сама, со велоспед, отишла на породување во болница


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Новозеландската Министерка за женски прашања, Џули Ен Гентер, ги освои симпатиите и стана хероина на многу луѓе ширум целиот свет со својот потег и храброст.

Џули во 42 недела од бременоста осетила породилни болки, но кога видела дека во автомобилот нема да може удобно да вози, заминала во болница на велосипед. Таа има 38 години и ова е прво бебе во нејзиниот живот.

Пред породувањето објави фотографии на Инстаграм заедно со својот партнер, како и на пат кон болницата со велосипед. Таа се породила во јавната градска болница во Окленд.