НЕВИДЕНО: Портокалов свет го изненади истокот на Европа


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Мештаните на источните делови на Европа, беа изненадени од феноменот на портокалов свет.

Сликите од снегот со невообичаена боја беа поставени на социјалните мрежи, грашаните од Русија, Бугарија, Украина, Романија и Молдавија.

Метеоролозите објаснуваат дека ова е феномен предизвикан од комбинација на снег, дожд и песок, кој е нанесен од Сахара каде имаше пустински олуи.

Оваа појава се случува отприлика на секоја петта година, но концентрацијата на песок сега е значително поголема од обично, вели Би-Би-Си.