Нејзиното преселување ужасно го растревожи кучето, а таткото му најде генијална утеха!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Љубимците се многу осетливи на нашите заминувања, без разлика дали се работи за излегување до дуќан или заминување на подолго период. Оваа девојка морала да го напушти домот поради факултетот.

На нејзиниот љубимец тешко му паднало. Секој ден седел пред нејзината соба и барал од нејзините родители да му ја отворат вратата, а кога ќе видел дека ја нема во собата, потиштено стоел пред.

Но на таткото му дошло идеја да го пресели својот уред во собата на својата ќерка и таму заедно да престојуваат неколку часа дневно. Кучето за неговото работно време се излежава на креветот и иако сите знаеме дека тоа неможе да ја замене неговата најдрага личност, ова сепак му пружа некаква утеха. За среќа оваа девојка не живее далеку од дома. Потребни и се само три часа да си дојде дома и да се дружи со родителите и својот љубимец.