НЕ МОРА ДА БИДЕ СИНОНИМ ЗА БОЛКА: Колку грубиот секс влијае на квалитетот на врската?!

Резултатите од најновите истражуваља покажуваат дека грубиот секс позитивно влијае на степенот на доверба која постои помеѓу паровите.

Испитаниците кои практикуваат таков секс се изјаснија дека во врската имаат поголем степен на благосостојба и чувствуваат поголема сигурност во внатрешниот однос. Кога се вели „груб секс“, не се мисли на нешто многу болно.

„Ако сакате да пробате таков секс морате однапред да ги поставите правилата и границите со партнерот. Исто така, немојте да мислете дека нешто морате да правите, само затоа што тоа го сака вашиот партнер“, објаснува секс терапевтот, Исак Мек Кими.

„Секогаш водете сметка за својот партнер, а дали тој ужива лесно можете да видите по него. Во суштина, грубиот секс не мора да значи болка. Почнете со превез на очите, лисици, па лесно и постапно одете понараму“, заклучи Исак.