Мали трикови кои звучат НЕРЕАЛНО, ќе ви помогнат околу потењето во текот на ноќта?!


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Кога температурата е значител но голема и помислувате дека не можете да дишете без клима, а не па да заспиете, на сцената стапуваат некои мали куќни трикови.

Не е баш препорачливо да спиете со вклучена клима, особено ако ви дува директно во главата, а ако го отворите прозорецот комарците ќе ве „нападнат“.

Но, и за жешките летни маки постои ефикасно решение:

Во текот на врелите летни ноќи, пред спиење облечете чорапи. Иако ви звучи нелогично, сите кои го пробале тоа велат дека навистина делува. Пробајте и уверете се дека постелнината наутро нема да ви биде мокра од потта во текот на ноќта.

Обратете внимание и на ова, чорапите ставете ги преку ден во фрижидер и извадете ги непосредно пред да заминете во кревет. Вака ќе ви се намали телесната температура, ќе заспиете полесно, а потењето и будењето среде ноќ повеќе нема да имате.