Македонци погодени од ураганот Ирма


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Македонско семејство по потекло од Штип било сведок на страшното невреме, кој завчера ги зафати Карибските острови.

Станува збор за шестчлено семејство на различна возраст, а најмалиот член е само една година.Тие за време на олујата биле скријани во подрумот, немаат сериозни повреди, но останале без покрив над главата.

Штипјанката Биљана Шутева синоќа на својот Фејсбук профил побара помош за да се извлечат живи и здрави штом ке се отвори аеродромот. Според нејзиниот Фејсбук статус, луѓето кои биле среде катастрофата немале храна, вода, ниту струја.