Контра-мерки на Русија: „Непријателските земји“ за руски гас ќе плаќаат само во рубљи

Претседателот на Русија Владимир Путин денеска изјави дека Русија ќе прифати плаќања само во рубљи за испорака на гас за „непријателските земји“, кои ги опфаќаат сите членки на ЕУ.

– Донесена е одлука плаќањата за испорака на гас во Европа да се прави во рубли што е можно поскоро – изјавил рускиот претседател, пренесува „ria.ru“.