Какво време не очекува за велигденскиот викенд?


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Велигденскиот продолжен викенд веќе започна, а празникот е пред врата. Слободните денови предвидени за одмор и шетање кои се на располагање обично се планираат во зависност од временската прогноза која е најавена за истите.

Во поглед на временската прогноза за сабота, метеоролозите најавија воглавно сув ден во кој облачноста ќе зема замав. Слаби локални врнежи се реткост, но можни кво крајниот исток.

Релативно висока утринска температура и за денеска додека дневната максимална ќе ќе биде под 20°С, односно некаде помеѓу 10°С и 14°С во котлините во северниот и западниот регион, односно помеѓу 14°С и 18°С во југоисточниот крај.

Утрешнот ден или прв ден од Велигден ќе биде поволен за уживање со пријатели и домашните по надвор.

Прогнозата ветува сончева недела со дневна температува од 15 °С во котлините па до 19°С и 23°С ширум земјава.

Топло време ќе имаме и во понеделник, слично како најавата за недела.