Изборите само што завршија, ДУИ веќе се фали со победа во некои општини

Од ДУИ неофицијално тврдат дека освоиле градоначалници во 3 општини.

Станува збор за Сарај, Липково и Пласница, каде од партијата на Али Ахмети тврдат дека извесно е дека победиле нивните кандидати за градоначалници.

Од опозициската коалиција на Алијанса за Албанците и Алтернатива, пак, велат дека очекуваат генерална победа на опозицијата.аџОд албанската владејачка ДУИ неофицијално велат дека освоиле градоначалници во 3 општини.

Станува збор за Сарај, Липково и Пласница, каде од партијата на Али Ахмети тврдат дека извесно е дека победиле нивните кандидати за градоначалници.

Од опозициската коалиција на Алијанса за Албанците и Алтернатива, пак, велат дека очекуваат генерална победа на опозицијата.