Искуство од прва рака од токсичниот свет на индустријата за „самопомош и саморазвој“ и преварантите кои од тоа направија бизнис


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


„Покажи го најдобриот ти; Биди најдобрата верзија од себе“ се само две од оние до бесконечност повторувани лити и безначајни фрази на фејкерскиот свет на „само-помош“ што е индустрија од десетина милијарди долари. Книги, курсеви, методи на постојано „напредување“, секоја година сè поскапо им продаваат надеж и илузии на несигурните во себе. Еве едно искуство од прва рака со тој свет на еден млад дечко кој се навлекол на тие фори.