Вебкафе

Импресивно: Погледнете го нормандискиот замок кој е претворен во остров

Познатиот замок Сент Мишел е опкружен со песок, а благодарение на плимата и осеката, понекогаш се „претвора“ во островче.

Сепак Французите, за да го претворат целосно во остров, потрошиле десет години и 200 милиони евра. Голем број згради внатре во комплексот потекнуваат од 13. век и се извонреден пример за готичката архитектура.

Advertisements
To Top