Имате уште дилеми: Еве како да ја преживеете раздебата во 10 чекори

Не може никој да гарантира дека со овие совети ќе ви биде полесно, но сигурни сме дека ќе биде полесно да ја прекинете разделбата ако ги следите:

1. Плачи: колку и да е потребно, тоа не ве прави слаби лица туку силни луѓе

2. Прекинете го контактот: повици, пораки, социјални мрежи

3. Немој да се обидувате да останете пријатели: ќе биде многу потешко

4. Избришете ги сеќавањата: слики, пораки, сувенири од врската

5. Престанете да анализирате и да се самосожалувате: само ќе ја продолжите агонијата

6. Останете активни: ако останете во креветот само ќе ги влошите работите

7. Искористете ја вашата новонастаната слобода: сигурно постојат работи кои пред тоа не сте смееле да ги правите

8. Потсетете се на неговите маани: сигурно има барем една

9. Бидете опркужени со позитивни луѓе: со оние кои веќе ги познаваш и нови луѓе

10. Размислувајте за новите можности: секој крај е почеток на нешто ново, а можноста е насекаде