И денеска серија лажни дојави за бомби во скопските училишта


Хрватска против “лудите“ јапонци - 16 ден ↓↓↓Министерството за внатрешни работи во објава за јавноста апелираше дека се направени сите потребни проверки во врска со денешните пријави дека четири училишта на територија на Скопје добиле порака на електронската адреса со закана за поставена експлозивна направа, и утврдено е дека станува збор за лажни пријави.

Веднаш по добиените пријави, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно евакуирање на училиштата, а потоа се извршени и детални проверки од тимови за антитерористички проверки и утврдено е дека станува збор за лажни пријави.