Актуелно

ФОТО: Албанскиот јазик стигнува и во Струмица

По потпишувањето на Законот за јазици, денеска наутро, двојазични табли се поставуваат низ цела Македонија.

Како што веќе е објавено, првиот што започна со промена на таблите е ЈП „Патишта на Македонија”.

Прва меѓу општините кои на дело ја воведе двојазичноста е општина Струмица чиј долгогодишен градоначалник беше токму Зоран Заев.

To Top