Еве колкаво количество од озлогласениот фентанил може да убие човек (снимка)


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Споредено со другите дроги спомнати пред него, ова му доаѓа дека си готов ако „само поминеш“ покрај фентанилот.

Овој синтетички опоид во медицината се користи како анелгетик против силни болки бидејќи е 100 посилен од морфиумот и како анестетик во комбинација со бензодиазепини. Но, опасно се злоупотребува како дрога во наркоманските кругови. Испаѓа дека не е дрога, туку чист отров.