Едноставни, но ефикасни совети: Како да го привлечете вниманието на девојката која ви се допаѓа?


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Ако многу ви се допаѓа некоја девојка, и сакате да и го привлечете вниманието, флертувањето не е најдобар почеток. Понекогаш, можеби да биде дури и контрапродуктивно на најлош може начин, бидејќи можете да оставите сосема погрешен впечаток. Знаете, во стилот „ќе пробам овде, па ако не запали, одам понатаму“…

Она што треба да го направите е девојката која ви се допаѓа да ја наведе со вас да посака да разговара исто колку и вие со неа. Како тоа да го постигнете?

За почеток бидете радознали. Поставувајте и прашања, нека ви зборува за себе. Покажете и дека навистина ве интересира што и е важно во животот, и внимателно слушајте ја што ви зборува.

Но, бидете и подготвени да одговорите на нејзините прашања. И тоа не така што ќе оставите впечаток дека во животот ви е смртно досадно, бидејќи на прашањето „со што се занимаваш, што правип“, никој не сака да слушне „ништо особено или ужас…“, а потоа да биде претрупен со сите ваши секојдневни маки. Дајте и причина да сака подобро да ве запознае.

Водите сметка за себе. Оделото не го прави човекот, но важно е да бидете средени, уредни, чисти и „испеглани“.

Обратете внимание на неа, но така што нема да и биде непријатно. Покажете и дека ви се допаѓа така што повремено ќе се насмевнете, ќе поставите некое прашање… гледајте ја во очи додека разговарате. Ако сте во поголемо друштво, во кафуле или клуб, донесете и пијалок следниот пат кога ќе одите во својот пијалок, задржете и ја јакната кога ќе заминувате. Покажете и дека ви се допаѓа со мали гестови на кои можеби и ќе заборавите.

Измамете и насмевка, сите сакаме времето да го минуваме во друштво на личност со која убаво е да се смееме.

Но, немојте да се шегувате на сметка на други луѓе, а ниту да користите груби, нечувствителни шеги, тие не се баш најмудар избор. Пред да можете да и го раскажете својот омилен виц од црн хумор, морате сепак подобро малку да се запознаете.

И флертувајте, малку, но дури кога ќе одмине разговорот. Ставете и дискретно до знаење дека ви се допаѓа и дека сте заинтересирани. Ако ви возврати со иста мера, на добар пат сте. Ако не одговори, па не ви е судено, одете понатаму.