Дознајте како коријандерот позитивно влијае врз вашето здравје

Коријандерот е билка чии листови и семе традиционално се користат во индиската кујна, на Блискиот Исток и во Јјужна Америка.

Семето на коријандерот често се наоѓа во чајните мешавини што се користат за отежнато варење, надуеност, мачнини, дијареа и грчеви во цревата.

Коријандерот влегува во составот на кари зачинот, како и во мешавината на зачини за варено вино.

И семето и листовите на оваа билка содржат обилни антиоксиданси што го штитат организамот од воспаленија, канцер и хронични заболувања.