Донев и Никовски: Македонија ќе доживее катастрофа ако се прифатат сегашните отстапки за името!


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Во емисијата „Само вистина“ на Канал 5, двајцата поранешни амбасадори и мошне добри познавачи на спорот што Грција го има со нашето име, на одлично аргументиран начин ја растурија како кула од карти целата пропаганда што се шири кај нас дека „мора да го смениме името“.

Без воопшто да се служат со ад хоминем напади, и без воопшто да заземат партиска страна, Никовски и Донев ги критикуваа сите наши досегашни влади дека кикснале во овој спор, а посебно предупредија на катастрофалните последици што ќе ги доживее Македонија, дури и Грција да ги прифати сите наши остапки.

https://www.facebook.com/Kanal5Televizija/videos/1907402672633010/

Според Никовски и според Донев, тешко ќе дојде до решение за промена на името, бидејќи сегашните барања на Грција не може да ги реализира никој во Македонија.