Живот

До ГОЛА КОЖА: Ова се шесте реченици кои никако не смеете да ги изговорите во ОВАА ситуација, втората е „ДЕБАКЛ“?!

Кога сме голи, доста сме ранливи, особено ако не сме сами. Доколку сте најдете во оваа ситуација, никогаш не се оправдувајте за оние рабвоти кои ги сметате за недостатоци.Тие делови од телото заборавете ги, а истакнете го она што го сакате кај себе. Обваа ситуација бара да бидете на висина на задачата и затоа зрачете со самодоверба.

Овие шест реченици никогаш не ги изговарајте додека стоите голи пред момчето:

Немој да ме гледаш

Наместо ова изговорете: „Гледај ме, гледај го моето тело…“

Ги мразам своите…

Самокритичноста не е секси. Доколку се чувствувате секси, зрачете со сексипил. Патот до тоа е во мислите, бидејќи мислите креираат како се чувствуваме. Затоа стишете го критичарот во главата.

Како ти се допаѓа мојата…?

Не барајте потврда бидејќи ќе делувате како некој кој е несигурен. Работете на тоа да се ослободите од непријатноста, одете голи по дома кога сте сами или едноставно анализирајте го своето тело, така ќе го прифатите и засакате. Доколку ниту ова не помага, замислете како би сакале вашето тело да изгледа, а потоа работете на него. Ниту една планина не е неосвојива. Вие тоа го можете!

Изгаси го светлото

Пригушените светла се многу пријатни, интимни и добри за атмосфера во спалната соба. Потполниот мрак е потполно поинаква работа. Доколку партнерот ви најде маана за свњтлото, тој вас не ве заслужува и во тој случај продолжете понатаму,

Извини поради моето…

Замислете некој да ви се извинува поради свој дел од телото. „Извини што имам голем нос“. Впечатокот кој вака го оставате не е оној кој сакате да го постигнете. Затоа доколку сте се впуштиле во авантура, тогаш задржете го авантуристичкиот дух.

Не сакам тоа да го видиш

Пред да го изговорите ова, знајте дека потполното уживање, значи потполно предавање. Предајте се на партнерот и заборавете на ограничувањата.

To Top