Четири видови на лош секс од кои сите бегаат!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


За добар секс е потребен вистински партнер и секако страст. Иако оваа формула е многу едноставна постојат фактори кои сексот можат дополнително да го зачинат.

Ако мислете дека сте добри во креветот преиспитајте ги своите постапки, а ако се препознаете во некои од овие четири особини, тоа значи дека треба да покренете значајни промени

Секс по распоред

Иако е добро да се биде организиран и да се води сметка и за најмалите ситници, сексот никако не треба да биде на вашата листа од обврски. Многу е тешко да се издвои време за романтично водење на љубов под свеќи, но она што никако не смеете да го загубите е спонтаноста. Спонтаниот секс е токму оној најстраствениот, а ако сакате повторно да го доживеете врвот на страста, изненадете го својот партнер.

Секс на екс

Сексот на брзина може да биде страстве и посакуван, но ако секој ваш однос со партнерот трае само неколку минути време е да се запрашате – дали е тоа навистина се што може да даде од себе? Токму поради тоа што момците во суштина ја прескокнуваат предиграта на вас е да ја преземете контролата и да го наметнете темпото кое секако ќе му се допадне. Никогаш не ја потценувајте предиграта.

Секс без страст

Ако сте и вие една од оние кои сексуалното задоволство го меша со обврска која мора да се изработи, за врската да биде успешна, а последниот оргазам сте го доживеале изминатото лето, време е да направите пресврт, бидејќи проблемот не е во вас туку во начинот на кој му пристапувате на сексот. Предиграта, заведувањеето и сите останати начини на разгорување на страстите постојат со причина и ако сакате да дојдете до врвот никако не треба да ги прескокнувате. Вашето тело ја препознава таквата ситуација и тоа ќе реагира на вистински начин.

Сексот како рутина

По одредено време минато со партнерот, паровите веќе напамет знаат која положба во сексот најмногу им одговара или на кој начин најбрзо да дојдат до врвот. Иако тоа не е лоша работа, тенка е границата помеѓу препознавањето на потреба од партнерот и монотонијата. Задржете ја својата рутина, но обавезно понекогаш направете излет кој ќе ги скрши вашите рутински потези.