Британската одбрана тврди: Илјадници милионери пробуваат да ја напуштат Русија“


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Руската бизнис елита со огромен скептицизам гледа на војната која Русија ја води против Украина, објави Министерството за одбрана на Велика Британија во најновиот извештај за проценка на руско-украинската ситуација.

„Илјадници милионери сега се обидуваат да ја напуштат Русија. Со тоа што деловните и олигарските заедници ќе продолжат да си заминуваат, веројатно ќе се зголеми долгорочната штета, што војната веќе ја нанесе на економијата на земјата”, тврди британското Министерство.

„Апликациите за преместување сугерираат дека 15.000 руски милионери веројатно веќе се обидуваат да си заминат”, се наведува во извештајот.