Американски бомбардери денеска ќе прелетаат над Скопје


Три дерби натпревари овој викенд ↓↓↓


Два американски бомбардера Б52 денеска попладне ќе го прелетаат Скопје, соопшти македонското Министерство за одбрана.

Според најавата, два воени авиона Б52 на американското воено воздухопловство во Европа и Африка во 14:35 часот ќе го надлетаат Скопје. Летовите на тие авиони, се посочува, демонстрираат силен сојуз во НАТО и претставуваат гарант за целата евроатлантска област, вклучително и за Северна Македонија.

За да се покаже посветеност и безбедносна гаранција кон балканските сојузници и партнерите во НАТО, денеска освен над Македонија, авионите ќе летаат и над Хрватска, Црна Гора и Албанија.