Ако секогаш ја „крадете“ храната од чинијата на вашиот партнер, сигурно сте во среќна врска

Некои луѓе мразат да ја делат својата храна, додека па други мора да пробаат се што е во туѓата чинија.

Сите знаеме дека чинијата на нашиот партнер неретко изгледа многу подобро од нашата. Едноставно мораме да пробаме се што тој порачал. Некогаш претеруваме, па испаѓа дека сме изеле два оброци. Можеби некои луѓе тоа ги нервира, но испаѓа дека тоа е добра работа, пишува Her.

Делењето на храната означува поврзаност

Ново истражување откри дека кога партнерите си ја делат храната, тоа значи дека се во здрава врска. А истражувачите тврдат дека тоа значи и поврзаност помеѓу љубовниот пар. Научниците истражувањето го извршиле врз мајмуни кои се друштвени животни. Тие забележале дека се лачи хормонот окситоцин кој ги поврзува. Тоа може да се запримети и кај луѓето.