Живот

Ако го облечете ова, Италијанките сигурно ќе ви замерат!

Всушност, некои од најголемите икони во историјата доаѓаат од Италија. Софија Лорен, Донатела Версаче, Моника Белучи се само неколку кои први ни паѓаат на памет, а се доволен доказ дека Италијанките се најмодерни жени.

Овој пат фокусот е ставен на недостатоците, односно тие кажуваат што никогаш не би ставиле на себе.

Сандали за денски

Италјанките сметаат дека сандалите се резервирани само за навечер и покрај тоа што трендот ги ограбри жените да ги носат и во текот на денот.

Виолетова боја

Иако Пантоне ја прогласи за боја на 2018 година, се сомневаме дека Италијанките ќе го променат мислењето. Во Италија, оваа боја ја поврзуваат со настапи кои никогаш не биле популарни во модните кругови.

Голи нозе

Звучи чдно, но Италијанките не сакаат да ги откриваат нозете, освен, се разбира во текот на летото. Во студените денови претпочитаат панталони или долги здолнишата, а ако треба да носат нешто кратко, тогаш сигурно ќе стават и некои дебели хулахопки.

Advertisements
To Top