Живот

3 јога пози кои ќе ги „запалат“ вашите стомачни мускули! (видео)

Не сте некој обожавател на жестокото вежбање, но би сакале малку да ги истакнете мускулите и да се истегнете? Особено на подрачјето од стомакот.

Но повеќе сте фан на јогата, а за јогата обично се вели дека не е толку влијателна во дефинирањето на мускулите.

Зависи во каква форма сте, колку сте флексибилни, колку наслаги имате и колку имате сила бидејќи ако некој веќе долго вежба, со јогата може уште повеќе да го зацврсти телото.

Обидете се со овие три вежби за зајакнување на стомачниот ѕид и ќе видете како ќе влијае тоа на вас.

Boat Pose
Задржете се во позата 5 здивови.

Wide Boat
Раширете ги нозете и исто така задржете 5 здивови.

Big Toe Wide Boat Yoga Pose
Фатете се за палците и изджете уште 5 здивови.

To Top