10 најстресни градови за живеење

Gradovi-svet

Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Идеалната рамнотежа за живеење е тешко да се пронајде, особено во големите градови. Но во одредени делови од светот тоа може да биде значително полесно отколку во други.

Следејќи низа на фактори околу тоа што предизвикува стрес и негативно влијае на менталното здравје на луѓето (невработеноста, јавниот долг, гужвите во сообраќајот, квалитетот на јавниот превоз, загаденоста, безбедноста и други), направена е листа од најстресни градови за живот во светот.

Листа од најстресните градови за живеење во светот:

  1. Багдад, Ирак
  2. Кабул, Авганистан
  3. Лагос, Нигерија
  4. Дакар, Сенегал
  5. Каиро, Египет
  6. Техеран, Иран
  7. Дака, Бангладеш
  8. Карачи Пакистан
  9. Њу Делхи, Индија
  10. Манила, Филипини